Citroenrisotto met asperges

Bereidingswijze

Schil de witte asperges, snijd ze in stukken van 2,5 centimeter en kook ze ongeveer 15 minuten tot beetgaar. Giet af en zet apart. Groene asperges hoef je niet te schillen en voor te koken. Zet een pan met bouillon op een laag vuur. Hak de peterselie en zet apart. Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook tot glazig. Doe de rijst erbij en roer het even door. Schenk de wijn in de pan en roer tot de wijn is opgelost. Voeg een soeplepel bouillon toe en blijf roeren tot het vocht opgenomen is. Ga hiermee door, telkens een soeplepel bouillon toevoegend, tot de rijst gaar is, ongeveer 20 minuten. Misschien heb je niet alle bouillon nodig. Voeg tezamen met de laatste soeplepel bouillon, de stukken asperge en doperwten toe en roer weer door tot het vocht is opgenomen en het geheel goed warm is. Roer ten slotte de citroenrasp, het citroensap, de peterselie en Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper en dien direct op met de extra Parmezaanse kaas en citroenrasp.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

200 gr risottorijst
1 l hete groentebouillon
een scheutje witte wijn
400 gr asperges
2 el olijfolie
1 ui
1 teen knoflook
1 tl citroenrasp, plus extra om te serveren
3 el citroensap
1 handje doperwten of tuinerwten (diepvries)
een bosje peterselie
75 gr Parmezaanse kaas, plus extra om te serveren
zout en peper