Chinese kool uit de wok met garnalen

Bereidingswijze

Lekker makkelijk en snel voor doordeweeks. Serveer met rijst of noedels.

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren en zet apart. Snijd de ui, knoflook en gember fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een wok op hoog vuur. Voeg de ui, knoflook en gember toe. Roerbak tot de ui glazig is en voeg dan de garnalen toe. Bak deze twee minuten mee. Schep alles over in een kommetje.

Snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Snijd de bosuitjes in dunne, schuine ringen. Verhit opnieuw 1 eetlepel olie in de wok, op hoog vuur. Doe de Chinese kool en bosuitjes in de wok en roerbak tot de kool net zacht begint te worden, ongeveer 5 minuten. Voeg de ketjap manis, 1 eetlepel water, de garnalen met het uimengsel en de sesamzaadjes toe. Roerbak nog eventjes tot alles goed gemengd is, het meeste vocht verdampt is en het geheel warm is. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met rijst of noedels en partjes limoen. Ook lekker met nog wat cashewnoten, knapperige uitjes of koriander erover. 

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

1 Chinese kool
2 teentjes knoflook
1 ui
1 cm gember
2 el olie
2 el sesamzaadjes
200 gr garnalen
3 el ketjap manis of sojasaus
3 bosuitjes
zout en peper