Broccoli-witte bonensoep met gember

Bereidingswijze

Snijd de ui, knoflook en gember fijn. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur en fruit de ui, knoflook, gember en cayennepeper 5 minuten. Snijd ondertussen de broccoli. Snijd de roosjes grof en snijd de steel in plakjes. Voeg de steelplakjes samen met de bouillon toe aan de pan, breng aan de kook en zet vervolgens het vuur laag. Laat het 8 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de broccoliroosjes, bonen en koriander toe. Kook het nog ongeveer 5 minuten en test met een mes of de broccoli gaar is. Zo ja, draai het vuur uit en laat de soep iets afkoelen. Voeg de sojasaus en sap van een limoen of citroen toe. Pureer de soep met een blender of staafmixer tot een gladde en dikke soep. Breng op smaak met zout en peper. Warm de soep goed door en serveer.

Ingrediënten

  • IMaaltijdsoep 4 personen: 1 el olie
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 50- 100 gr gember (100 gram is echt sterk maar als je ervan houdt......)
  • snufje cayennepeper
  • 600 gr broccoli
  • 1 l groentebouillon
  • 250 gr witte bonen (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • een flinke bos koriander (naar wens)
  • 1 sappige limoen of citroen
  • 2-3 el sojasaus
  • zout en peper
  • Maaltijdsoep 4 personen: 1 el olie 2 uien 4 tenen knoflook 50-100 gr gember (100 gram is echt sterk maar als je ervan houdt...) snufje cayennepeper 600 gr broccoli 1 l groentebouillon 250 gr witte bonen (uit blik, uitgelekt gewicht) een flinke bos koriander (naar wens) 1 sappige limoen of citroen 2-3 el sojasaus zout en peper