Gestoofde snijbonen met (citrus)tijm

Bereidingswijze

Smelt in een pan met dikke bodem de roomboter. Schep de snijbonen door de boter en bak ze 1 minuut zachtjes mee, zonder te kleuren. Schenk de wijn in de pan, leg er de takjes tijm tussen en stoof de snijbonen met het deksel op de pan in zo’n 10 minuten beetgaar. Schep de snijbonen met het stoofvocht op een (warme) schaal en bestrooi ze met versgemalen zout en peper. Lekker met gestoomde of geroosterde nieuwe aardappeltjes.

Ingrediënten

  • Bijgerecht (4 personen) 50 gram roomboter
  • 600 gram snijbonen, schoongemaakt
  • 100 ml droge witte wijn
  • 3 takjes verse (citroen- of sinaasappel) tijm
  • Bijgerecht, 4 personen: 50 gr roomboter 600 gr snijbonen, schoongemaakt 100 ml droge witte wijn 3 takjes verse (citroen- of sinaasappel) tijm