Koolrabisoep

Bereidingswijze

Dit is een recept van abonnee Jannita.

Snipper de ui en fruit die in wat olijfolie samen met de knoflook uit de pers. Voeg de koolrabi en aardappel toe en de groentebouillon. Laat ongeveer 25 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg naar smaak (kook)room toe en 125 gram gorgonzola. Warm goed door en breng op smaak met zout en peper, mmmmm. 

 

 

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 2 koolrabi's, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 grote geschilde aardappel, in blokjes
  • 1 l groentebouillon
  • (kook)room
  • 125 gram gorgonzola
  • 1 ui 2 teentjes knoflook olijfolie 2 koolrabi's, geschild en in blokjes gesneden 1 grote geschilde aardappel, in blokjes 1 l groentebouillon (kook)room 125 gram gorgonzola