Sperziebonen met peterselie en pijnboompitten

Bereidingswijze

Zo simpel en zo lekker!

Snijd de topjes en kontjes van de sperziebonen eraf. Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water, in 6-7 minuten beetgaar. Giet de bonen af en spoel ze om met koud water. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn. Verhit de boter in een wok op middelhoog vuur. Hak de peterselie fijn. Doe de sperziebonen in de wok en knijp de limoen er boven uit. Voeg de peterselie toe en hussel het geheel een paar keer goed om, tot alles gemengd is en de bonen glanzend en warm zijn. Breng op smaak met zout en peper en strooi de geroosterde pijnboompitten erover.

 

Ingrediënten

  • Zó simpel en zó lekker. Bijgerecht 4 personen: 500-600 gr sperziebonen
  • 2 el boter
  • ½ limoen of citroen
  • 15 gr peterselie
  • 65 gr pijnboompitten
  • zout en peper
  • Bijgerecht 4 personen: 500-600 gr sperziebonen 2 el boter ½ limoen of citroen 15 gr peterselie 65 gr pijnboompitten zout en peper