Wrap met zwarte bonen, zoete bataat en salsa

Bereidingswijze

Als Barry mag kiezen wat we 's avonds eten, is de kans groot dat hij deze wrap kiest. Afgelopen weekend aten we het gezellig met de hele familie buiten in de tuin; een zomers feestmaal. Je kunt er naar wens ook nog blaadjes sla en feta bij serveren.

Verwarm de oven voor op 210°C. Was de zoete aardappelen goed. Snijd ze overlangs doormidden en vervolgens in de lengte in 4 tot 6 lange parten, afhankelijk van de grootte van de aardappel. Leg ze in een braadslee. Sprenkel 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel komijn, 1 theelepel cayennepeper, zout en peper over de parten. Meng alles met je handen goed door elkaar. Rooster de zoete bataat in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin. Maak ondertussen een grove bonenpuree en tomatensalsa. Snipper hiervoor de ui en knoflook. Giet de bonen af en spoel ze goed om. Verhit 1 eetlepel olie in een pan. Fruit de helft van de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg de bonen en 150 milliliter water toe, alsmede de rest van de komijn en cayennepeper. Breng aan de kook en laat al roerend het vocht voor de helft verdampen. Stamp met een pureestamper de bonen tot een grove puree, voeg eventueel wat extra water toe als het er te droog uitziet. Houd op een laag vuurtje warm. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg de overgebleven knoflook en ui toe. Snipper het rode pepertje en voeg deze ook toe. Breng op smaak met rode wijnazijn, zout en peper. Bereid de tortillawraps zoals aangegeven op de verpakking. Doe de salsa in een kommetje en zet op tafel. Schep de bonenpuree en zoete bataatparten over in serveerschalen en zet op tafel. Leg de warme tortillawraps erbij en laat iedereen zelf zijn wrap samenstellen.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

8 tortillawraps
400 gr bonen (uit blik)
1,5 ui
2 tenen knoflook
2 tl gemalen komijn
2 tl cayennepeper
3 middelgrote zoete bataten
3 el olijfolie
2 tomaten
½ rode peper
2 tl rode wijnazijn
zout en peper