Chorizo-kabeljauwstoof met (sanguino)bonen

Bereidingswijze

Een recept met verwarmende Spaanse smaken.

Snipper de ui en knoflook. Snijd de boven- en onderkant van de sanguinobonen en snijd de bonen in diagonale stukken van ongeveer 2,5 centimeter. Breng water in een pan aan de kook en kook hierin de bonen in ongeveer 7 minuten beetgaar. Giet af en spoel met koud water om het kookproces te stoppen. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de chorizo in stukjes en bak ze in de pan tot ze krokant aan de buitenkant zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Voeg de ui en knoflook toe aan dezelfde pan en fruit ze tot de ui glazig is. Voeg het paprikapoeder en de chili toe en fruit het 2 minuten mee. Voeg de wijn en tomatenblokjes toe. Snijd de geroosterde paprika in repen en voeg ze toe aan de pan. Breng de saus aan de kook en laat het 5 minuten flink pruttelen. Snijd ondertussen de kabeljauw in grote stukken. Voeg de beetgare bonen, knapperige chorizo en kabeljauw toe aan de pan. Roer het voorzichtig door en doe een deksel op de pan. Warm het geheel 3-5 minuten goed door, tot de stoofschotel warm is en de kabeljauw gaar. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de stoofschotel met rijst, (knoflook)brood of romige aardappelpuree en garneer met verse peterselie.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

1 el olijfolie
150 gr chorizo
1 grote ui
1 teen knoflook
1 tl (gerookt) paprikapoeder
mespunt chilivlokken of cayennepeper
75 ml witte wijn
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
100 gr geroosterde paprika (kan uit een pot)
200 gr sanguino (of sperzie) bonen
450 gr kabeljauw
verse peterselie
zout en peper