Succotash. stoofschotel van bonen en mais

Bereidingswijze

Dit is een recept van abonnee Diane.

Breng een pan met water aan de kook en blancheer hierin de sperziebonen 4 minuten. Spoel ze koud onder de kraan. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui met een snuf zout. Voeg de knoflook en maiskorrels toe en bak al omscheppend een minuut of 6. Voeg de sperzie- en boterbonen, de bouillon en de partjes tomaat toe en laat afgedekt op laag vuur nog 5-10 minuten sudderen. Roer de boter en de kruiden erdoor en breng de succotash op smaak met zout en versgemalen peper.

 

Ingrediënten

Recept voor 2 personen:

200 gr sperziebonen
2 el olijfolie
1 ui, in halve ringen
2 teentjes knoflook, gesnipperd
korrels van 2 verse kort gekookte maiskolven
150 gr gare boterbonen
125 ml groentebouillon
2 kleine tomaten, in partjes
30 gr roomboter
handje bieslook of basilicum, fijngesneden