Gestoofde linzen met bleekselderij, wortel en tomaat

Bereidingswijze

Dit recept komt uit een van de favoriete kookboeken van abonnee Diane, I love groenten van Janneke Vreugdenhil.

Verhit 1 el olijfolie in een flinke pan en fruit hierin de bleekselderij en wortel een paar minuten. Voeg de linzen, tomaat, salie en knoflook toe en fruit een minuutje mee. Zet alles ongeveer 2 cm onder water en breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat de linzen in 25-35 minuten gaarkoken. Haal zo nodig de laatste 10 minuten het deksel van de pan, zodat het meeste kookvocht verdampt. Maak de linzen op smaak met zout, versgemalen peper en een royale scheut olijfolie.

Ingrediënten

  • Dit recept komt uit één van de favoriete kookboeken van abonnee Diane, I love groenten van Janneke Vreugdenhil. 3 el olijfolie
  • 1 stengel bleekselderij in kleine blokjes
  • 1 winterwortel, in kleine blokjes
  • 150 gr linzen
  • 1 kleine tomaat, ontveld en in blokjes
  • 2 blaadjes verse salie, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 el olijfolie 1 stengel bleekselderij in kleine blokjes 1 winterwortel, in kleine blokjes 150 gr linzen 1 kleine tomaat, ontveld en in blokjes 2 blaadjes verse salie, fijngehakt 1 teentje knoflook, fijngehakt