Ovenschotel met venkel en aardappelpuree

Bereidingswijze

Dit is een recept van abonnee Coby.

Kook de aardappelen. Bak ondertussen de spekreepjes uit. Voeg de kleingesneden groenten toe en roerbak ongeveer 5 minuten. Doe het mengsel in een ovenschaal en maal er zwarte peper over naar smaak. Sprenkel er ongeveer 1 eetlepel ahornsiroop over. Kruimel de helft van de roquefortkaas erover. Maak aardappelpuree van de gekookte aardappelen, warme melk en boter. Dek de groenten af met aardappelpuree. Leg er nog wat kleine klontjes roomboter op en strooi de rest van de roquefortkaas erover. Zet de schotel 10 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

Recept voor 2 personen:

100 gr magere spekreepjes
1 kleine ui, fijngesneden
1 groene paprika, fijngesneden
1 el verse Italiaanse kruiden
2 kleingesneden venkelknollen
1 el ahornsiroop
400 gram aardappelen
beetje warme melk
beetje boter
75 gr roquefortkaas
zwarte peperkorrels