Kruidige pastinaaksoep met appel

Bereidingswijze

Verhit de boter in een ruime pan op middelhoog vuur. Snipper de ui en fruit deze rustig 10 minuten tot ze glazig en zacht is. Snijd ondertussen de knoflook en gember fijn. Schil de pastinaken en snijd in stukken. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel ook in stukken. Voeg de gember, knoflook en alle specerijen toe aan de glazige ui. Fruit een minuutje al roerend mee tot het heerlijk begint te ruiken. Voeg de pastinaak en appel toe en roer het geheel goed om. Voeg de bouillon toe, doe een deksel op de pan en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 45 minuten zachtjes koken tot de pastinaken zeer zacht zijn. Laat de soep iets afkoelen en pureer hem daarna met een staafmixer of blender tot een zeer gladde, zijdezachte soep. Warm de soep op een laag vuur nog even goed door en voeg eventueel wat extra water toe tot je soep de gewenste dikte heeft bereikt. Breng op smaak met zout en peper en serveer met je gekozen garnering.

Ingrediënten

Maaltijdsoep 2 personen:

350 gr pastinaak
1 appel
600 ml groentebouillon
2,5 cm gember
1 teen knoflook
1 ui
20 gr boter
1 tl gemalen komijn
½ tl gemalen koriander
½ tl kurkuma
eventueel ¼ tl kardemonpoeder
eventueel ½ tl garam masala
zout en peper