Snelle (roerbak) rode kool*

Bereidingswijze

Dit is een recept van abonnee Jannita.

Verhit de olie in een pan of wok. Fruit de ui in de olie. Voeg de appel, walnoten en kaneelstokjes toe en bak het mengsel omscheppend 5 minuten. Voeg de rode kool en kruidnagel toe en bak ongeveer 7 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Voeg op het laatst de balsamicoazijn toe. Verwijder de kaneelstokjes voor het serveren.

Lekker met aardappelpuree. 

Ingrediënten

  • 2 el (olijf)olie
  • 1 rode kool, in reepjes gesneden
  • 2 goudreinetten, geschild en in partjes gesneden
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 rode uien
  • kruidnagel
  • evt. walnoten naar smaak
  • evt. zout en peper
  • 2 el (olijf)olie 1 rode kool, in reepjes gesneden 2 goudreinetten, geschild en in partjes gesneden 1 el witte balsamicoazijn 2 kaneelstokjes 2 rode uien kruidnagel evt. walnoten naar smaak evt. zout en peper