Speltsalade met een Aziatisch tintje

Bereidingswijze

Spoel de spelt en laat het vervolgens een nacht weken in ruim water. Giet de spelt de volgende dag af en doe in een pan met ruim water. Breng aan de kook en kook de spelt in ongeveer 20-30 minuten beetgaar. Giet opnieuw af en doe in een ruime kom, zodat het wat uit kan dampen. Hak ondertussen de pistachenoten en abrikozen grof, of schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Halveer de pepertjes, verwijder de zaadlijsten en snijd de pepers in fijne reepjes. Halveer de lente-uien en snijd diagonaal in dunne plakjes. Hak de munt en koriander. Snipper het teentje knoflook. Klop een dressing van de gember, knoflook, limoensap, azijn, sojasaus en olie. Meng alle ingrediënten en de dressing door de afgekoelde spelt en dien op óf neem hem mee in je lunchtrommel.

Ingrediënten

Bijgerecht of lunchgerecht 4 personen:

200 gr spelt
100 gr pistachenoten
100 gr gedroogde abrikozen of 1 verse mango
2 rode pepers
4 lente-uien
10 gr munt
10 gr koriander
1 el geraspte gember
1 teentje knoflook
2 el limoensap
1 el rijstazijn
3 el sojasaus
2 el olie