Tomatensoep met kikkererwten en spelt

Bereidingswijze

Spoel de spelt en laat het vervolgens een nacht weken in ruim water. Giet vervolgens de spelt af en zet apart. Snijd de ui, wortel, knoflook en bleekselderij in fijne stukjes. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit hierin de groenten 5 minuten. Voeg zout, peper, laurierbladeren, paprikapoeder en komijn toe. Fruit 1 minuutje mee en voeg dan de gewelde spelt, bouillon en 100 milliliter water toe. Breng aan de kook en laat het vervolgens 20-30 minuten zachtjes pruttelen, tot de spelt gaar is. Spoel de kikkererwten af en voeg toe aan de soep. Voeg ook de tomatenblokjes toe. Laat nog eens 15 minuten zachtjes pruttelen en breng op smaak. Serveer met de peterselie en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

  • Soep voor 4 personen: 150 gr spelt
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 el olijfolie
  • eventueel 1 stengel bleekselderij
  • 4 tenen knoflook
  • 2 laurierbladeren
  • 2 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 l groente-/kippenbouillon
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 400 gr kikkererwten (1 blik)
  • 5 gr verse peterselie
  • eventueel Parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • Soep voor 4 personen: 150 gr spelt 1 ui 1 wortel 2 el olijfolie eventueel 1 stengel bleekselderij 4 tenen knoflook 2 laurierbladeren 2 tl (gerookt) paprikapoeder 1 tl gemalen komijn 1 l groente-/kippenbouillon 400 gr tomatenblokjes (uit blik) 400 gr kikkererwten (1 blik) 5 gr verse peterselie eventueel Parmezaanse kaas zout en peper