Pasta met vegetarische bolognesesaus

Bereidingswijze

Kook in een ruime pan de linzen beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Kook de pasta ook volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui, bleekselderij en knoflook. Voeg wanneer de ui glazig is, de passata en 125 ml water toe. Breng aan de kook. Halveer de cherrytomaten en voeg ze toe aan de saus. Kook ze ongeveer 5 minuten mee, tot de tomaatjes zacht worden. Voeg de beetgare linzen toe en breng op smaak met zout en peper. Meng het geheel goed door elkaar. Giet de pasta af en voeg de pasta toe aan de pan met saus. Meng de pasta en saus door elkaar en warm het geheel een minuut goed door. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en verse blaadjes basilicum of peterselie.

Ingrediënten

  • Hoofdgerecht 4 personen:
  • 2 el olie
  • 1 ui
  • 1 flinke stengel bleekselderij of 2 kleinere
  • 3 tenen knoflook
  • 400 gr passata (gezeefde tomaten)
  • 250 gr cherrytomaten
  • 100 gr Le Puy linzen
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • basilicum of peterselie
  • zout en peper
  • Hoofdgerecht 4 personen: 300-400 gr (spelt)pasta 2 el olie 1 ui 1 flinke stengel bleekselderij of 2 kleinere 3 tenen knoflook 400 gr passata (gezeefde tomaten) 250 gr cherrytomaten 100 gr Le Puy linzen 40 gr Parmezaanse kaas basilicum of peterselie zout en peper