Schorseneren met kerriesaus

Bereidingswijze

Los het bouillonblokje op in 200 ml water en laat afkoelen. Schil de schorseneren met een dunschiller (trek eventueel handschoentjes aan om plakkende handen te voorkomen). Leg de schorseneren in een schaal met water en citroensap, om verkleuring te voorkomen, terwijl je de rest schilt. Snijd de lange schorseneren doormidden. Leg ze in een pan, schenk er ruim water bij en breng aan de kook. Kook de schorseneren in 15 minuten beetgaar. Snipper ondertussen het uitje. Smelt de boter op een laag vuurtje en fruit hierin de ui tot glazig. Roer de bloem en kerrie erdoor en gaar de roux ongeveer 3 minuten. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en blijf goed roeren tot al het vocht is opgenomen en er geen klontjes meer in de saus zitten. Roer ook de room erdoor en laat het op laag vuur 3 minuten koken, tot de gewenste dikte is bereikt en de saus goed warm is. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de beetgare schorseneren met kerriesaus en gehakte bieslook.

Ingrediënten

  • Bijgerecht 4 personen:
  • 1 citroen
  • 30 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 1 kleine ui
  • 2 tl goede kerriepoeder
  • 50 ml slagroom
  • ½ groentebouillonblokje
  • 4 el gehakte bieslook
  • zout en peper
  • Bijgerecht 4 personen: 1 kg of meer schorseneren 1 citroen 30 gr boter 30 gr bloem 1 kleine ui 2 tl goede kerriepoeder 50 ml slagroom ½ groentebouillonblokje 4 el gehakte bieslook zout en peper