Gembernoedels met boerenkool

Bereidingswijze

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en zet apart. Verwijder ondertussen de harde stelen van de boerenkool en snijd de rest in reepjes. Schil de gember en rasp of snijd het fijn. Meng de helft van de gember in een kommetje met de sojasaus, honing en het vijfkruidenpoeder. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd de peper fijn. Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de peper en overgebleven helft van de gember toe. Roerbak dit 2 minuten en voeg dan de boerenkool toe. Roerbak tot de boerenkool begint te slinken. Giet de noedels af en voeg ze toe aan de pan. Voeg ook het sojasausje toe. Zet het vuur hoog en meng alles goed met elkaar zodat je een heerlijke ‘sticky’ (plakkerige) noedel-roerbakschotel krijgt. Breng op smaak met zout en peper, strooi de sesamzaadjes erover en serveer direct.

Ingrediënten

  • Hoofdgerecht 3-4 personen:
  • 400 gr boerenkool
  • 1 el olie
  • 1 rode peper
  • 1,5 cm gember
  • 2 el sojasaus
  • 1 el honing
  • ½ tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 el sesamzaad
  • zout en peper
  • Hoofdgerecht 3-4 personen: 300 gr eiernoedels 400 gr boerenkool 1 el olie 1 rode peper 1,5 cm gember 2 el sojasaus 1 el honing ½ tl Chinees vijfkruidenpoeder 2 el sesamzaad zout en peper