Geroosterde spitskool met champignons, peterselie en lente-ui

Bereidingswijze

Schrik alsjeblieft niet van een kool in je pakket. Wanneer je hem op deze manier bereidt, blijft hij heerlijk fris en knapperig!

Snijd de champignons grof. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de champignons tot ze net warm zijn en beginnen te slinken. Breng op smaak met zout en peper en zet apart. Snijd de kolen in de lengte doormidden. Snijd vervolgens elke helft in de lengte in 3 of 4 stukken, afhankelijk van de grootte van je kool. Laat aan elk stuk een deel van de steel zitten zodat de bladeren bij elkaar gehouden worden. Verhit een grillpan op hoog vuur. Druppel wat olijfolie over de stukken kool. Grill de kool 3 minuten aan elke kant, zodat het oppervlak mooie grillstrepen krijgt. Leg de parten kool op een serveerschaal en strooi de champignons erover. Snijd de lente-uien in ringetjes, hak de peterselie en strooi beide over de kool. Besprenkel met nog een beetje olijfolie en de azijn. Maal er tot slot wat zout en peper over en serveer.

Ingrediënten

  • Schrik alsjeblieft niet van een kool in je pakket. Wanneer je hem op deze manier bereidt, blijft hij heerlijk fris en knapperig! Bijgerecht 4 personen: 2 spitskolen of 1 grote spitskool
  • 200 gr (gemengde) champignons
  • 4 lente-uien
  • 15 gr peterselie
  • 2 tl ciderazijn of witte wijnazijn
  • olijfolie
  • zout en peper
  • Bijgerecht 4 personen: 2 spitskolen of 1 grote spitskool 200 gr (gemengde) champignons 4 lente-uien 15 gr peterselie 2 tl ciderazijn of witte wijnazijn olijfolie zout en peper