Knolselderij met remouladesaus

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de knolselderij heel goed met een borstel. Snijd de eventuele ‘haartjes’ eraf. Leg de knolselderij op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk rondom met olijfolie. Bestrooi met grof zeezout. Rooster de knolselderij 1 tot 2 uur in het midden van de oven.

Maak ondertussen de remouladesaus. Hak de peterselie fijn en snijd de augurkjes in kleine stukjes. Meng de mayonaise, crème fraîche, mosterd, peterselie, augurkjes en kappertjes met elkaar. Knijp er een halve citroen boven uit en snijd de andere helft van de citroen in partjes. Roer de citroensap door de saus en breng op smaak met zout en peper.

Kijk of de knolselderij gaar is door er een dun mesje in te steken. Glijdt hij er gemakkelijk tot het midden in? Dan is de knolselderij gaar. Zo niet, rooster hem dan nog wat langer. Snijd de geroosterde knolselderij in plakken of parten en verwijder naar wens de schil. Serveer met remouladesaus, grof zeezout en partjes citroen. 

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 knolselderij
1 el olijfolie
2 tl grof zeezout, plus extra
6 el mayonaise
2 el crème fraîche
1 el mosterd
10 gr peterselie
4 augurkjes
2 el kappertjes
1 citroen
zout en peper