Frisromige pasta met schorseneren

Bereidingswijze

Rasp de schil van de citroen, doe in een bakje en zet apart. Vul een ruime schaal met water en knijp hier de citroen boven uit. Schil de schorseneren en leg ze daarna in het citroenwater (wanneer je heel snel kunt schillen is dit niet nodig). Snijd de schorseneren in de lengte doormidden en daarna in stukken van ongeveer 5 centimeter lang. Doe de schorseneren in een pan met licht gezouten water, breng aan de kook en kook ze in circa 10 minuten beetgaar. Zet ook een pan op voor de pasta en kook die beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Klop in een kommetje de eierdooiers, room, citroenrasp en de helft van de Parmezaanse kaas door elkaar. Breng op smaak. Giet de schorseneren en pasta af en vang wat van het pastakookvocht op. Verhit de boter op middelhoog vuur in een ruime hapjespan of koekenpan. Bak de schorseneren hierin tot ze rondom goudbruin zijn. Voeg de pasta toe aan de pan. Zet het vuur nu uit en schenk het eier-roommengsel bij de pasta. Meng alles snel door elkaar. Voeg enkele eetlepels van het pastakookvocht toe zodat een glanzende saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct, met de Parmezaanse kaas en verse peterselie.

Ingrediënten

  • Hoofdgerecht 4 personen:
  • 1 citroen
  • 350-400 gr pasta
  • 1 el boter
  • 4 eierdooiers
  • 100 ml room
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 10 gr peterselie
  • zout en peper
  • Hoofdgerecht 4 personen: 1 kg schorseneren 1 citroen 350-400 gr pasta 1 el boter 4 eierdooiers 100 ml room 100 gr Parmezaanse kaas 10 gr peterselie zout en peper