Champignonbruschetta

Bereidingswijze

Smeer de sneden brood in met olijfolie en rooster ze in de oven of grillpan tot ze lekker knapperig zijn. Snipper de knoflook en snijd de champignons grof. Verhit de boter in een koekenpan. Fruit de knoflook hier een minuutje in en voeg de champignons en tijm toe. Bak de champignons, onder af en toe roeren, zo’n 5 minuten. Hak de peterselie grof en meng met de champignons. Breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel op de sneden brood en serveer met tuinkers bovenop. Ook lekker met wat geschaafde Parmezaanse kaas of een gebakken eitje.

Ingrediënten

Brunchgerecht 4 personen:

500 gr champignons
2 tenen knoflook
1 el boter
4 takjes tijm
4 dikke sneden stevig brood
1 el olijfolie
10 gr peterselie
2 el tuinkers
zout en peper