Aziatisch gestoofde rode kool

Bereidingswijze

Snijd de rode kool in kwarten en snijd de harde kern eruit. Snijd de rode kool in dunne reepjes. Snijd de appel ook in dunne reepjes. Snijd de pepers, gember en knoflook fijn. Doe de kool, appel, peper, gember, steranijs, knoflook, sojasaus, rijstazijn, mirin en suiker in een pan met dikke bodem en goed sluitend deksel. Breng aan de kook, dek af en stoof in 45-50 minuten op een laag vuur tot de kool zacht is. Rooster ondertussen de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Snijd de lente-uien in dunne plakjes. Haal het deksel van de pan met kool en laat nog 5 minuten, af en toe roerend, pruttelen tot het vocht verdampt is en de kool glanst. Meng twee derde van de lente-uien door de kool. Besprenkel met sesamolie en strooi de rest van de lente-uien en het sesamzaad erover.

Ingrediënten

  • Bijgerecht 6 personen:
  • 1 rode kool
  • 1 appel
  • 2-3 rode pepers
  • 4 cm gember
  • 4 stuks steranijs
  • 4 tenen knoflook
  • 3 el sojasaus
  • 75 ml rijstazijn
  • eventueel 2 el mirin (rijstwijn)
  • 50 gr kristalsuiker
  • 3 lente-uien
  • 1 el sesamolie
  • 2 el sesamzaad
  • Bijgerecht 6 personen: 1 rode kool 1 appel 2-3 rode pepers 4 cm gember 4 stuks steranijs 4 tenen knoflook 3 el sojasaus 75 ml rijstazijn eventueel 2 el mirin (rijstwijn) 50 gr kristalsuiker 3 lente-uien 1 el sesamolie 2 el sesamzaad