Knapperige Parmezaan-pastinaken

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220°C. Breng ruim water in een pan aan de kook. Schil de pastinaken en snijd ze, afhankelijk van de grootte, in de lengte in 4 of 6 stukken. Kook de pastinaken 4 minuten. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en meng met de polenta, nootmuskaat, een beetje zout en versgemalen peper. Doe het mengsel in een ondiepe schaal. Giet de pastinaken af en wentel ze al dampend door het polenta-kaasmengsel, zodat ze rondom bedekt zijn. Doe 2 eetlepels olijfolie in een ovenschaal en plaats die 2 minuten in de hete oven tot de olie warm is. Leg de pastinaken in de warme ovenschaal en sprenkel de laatste eetlepel olijfolie erover. Rooster de pastinaken 30 minuten in de oven tot ze gaar zijn en een knapperig korstje hebben. Lekker met citroenmayonaise.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

1 kg pastinaken
40 gr polenta
60 gr Parmezaanse kaas
snufje nootmuskaat
3 el olijfolie
zout en peper