Appel-rabarber-gembercrumble

Bereidingswijze

Barry steekt altijd de gek met me dat ik in ieder gerecht het liefst limoen toevoeg. Voor mijn verjaardag heb ik ter ere daarvan zelfs schoenen met limoenen erop cadeau gekregen en ik draag ze met trots. Dus ja, ook in deze crumble mag het frisse limoensap en -rasp niet ontbreken.

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de rabarber wanneer nodig. Snijd de rabarber in stukken van 5 centimeter lang. Snijd de appels in stukken. Schil de gember en rasp het fijn. Meng de rabarber, appel, gember, 50 gram suiker en het sap en rasp van de limoen door elkaar. Plaats in een ovenschaal. Maal voor de crumble de boter, bloem en noten in een keukenmachine snel door elkaar, tot een korrelig deeg ontstaat. Voeg vervolgens de overgebleven 150 gram suiker toe en laat de machine weer draaien tot het kruimelig en gemengd is. Verdeel deze crumble over de rabarber en appel in de ovenschaal en plaats de schaal in de oven. Bak de crumble ongeveer 30 minuten tot het deeg goudbruin en knapperig is. Serveer met vanille-ijs of Turkse yoghurt.

Ingrediënten

  • Barry steekt altijd de gek met me dat ik in ieder gerecht het liefst limoen toevoeg. Voor mijn verjaardag heb ik ter ere daarvan zelfs schoenen met limoenen erop cadeau gekregen en ik draag ze met trots. Dus ja, ook in deze crumble mag het frisse limoensap en –rasp niet ontbreken. Nagerecht 6 personen: 500 gr rabarber
  • 2 appels
  • 1 limoen
  • 2 cm gember
  • 200 gr kristalsuiker
  • 300 gr bloem
  • 190 gr koude boter
  • 100 gr hazelnoten
  • Nagerecht 6 personen: 500 gr rabarber 2 appels 1 limoen 2 cm gember 200 gr kristalsuiker 300 gr bloem 190 gr koude boter 100 gr hazelnoten