‘Shortcut’ Melanzane alla parmigiana

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de aubergines in de lengte. Leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat en sprenkel de olijfolie erover. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de aubergines 25 minuten in de oven, tot ze zacht zijn. Snijd ondertussen de tomaten en mozzarella in plakjes. Haal de aubergines uit de oven en bestrijk de snijkant met pesto. Schik de plakjes tomaat erop met daarop plakjes mozzarella. Rasp de Parmezaanse kaas erboven. Zet de belegde aubergines nog 5-10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Garneer met verse blaadjes basilicum.

Ingrediënten

Bijgerecht, 4 personen:

2 aubergines
3-4 tomaten
2 flinke el pesto
3 el olijfolie
1 bol mozzarella
25 gr Parmezaanse kaas
12 blaadjes basilicum
zout en peper