Gebakken sla met tuinbonen

Bereidingswijze

Dop de tuinbonen en kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet af en zet weg. Scheur de buitenste bladeren van de sla in grove stukken. Snijd het knapperige, compacte hart in kwarten. Snipper het uitje en de knoflook. Verhit de boter in een braad- of koekenpan. Fruit de ui en knoflook tot glazig. Voeg de tijm en kwarten slahart toe en laat die aan alle snijkanten lichtbruin bakken. Voeg dan de buitenste bladeren en tuinbonen toe. Roer voorzichtig door elkaar en bak tot de bladeren geslonken, zacht (maar niet papperig) en felgroen zijn. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

Ingrediënten

  • Bijgerecht 2 personen:
  • ongeveer 800 gr ongedopte tuinbonen
  • 1 flinke el boter
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1,5 el citroensap
  • zout en peper
  • Bijgerecht 2 personen: 1 kropsla ongeveer 800 gr ongedopte tuinbonen 1 flinke el boter 1 kleine ui 1 teentje knoflook 2 takjes tijm 1,5 el citroensap zout en peper