Tuinbonen in Zarzuelasaus

Bereidingswijze

Snipper de ui. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de pepers fijn. Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in een ruime pan. Fruit de ui, knoflook en pepers tot de ui glazig is. Voeg paprikapoeder, kurkuma en cayennepeper toe en fruit 2 minuten mee. Blus de pan af met de witte wijn. Laat de wijn 2 minuten flink borrelen zodat de alcohol kan verdampen. Voeg dan de gepelde tomaten en 200 ml water toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen tot de saus iets indikt, de tomaten uit elkaar vallen en de smaken in de saus samenkomen. Dop ondertussen de tuinbonen. Voeg ze toe aan de saus en stoof de bonen in ongeveer 5 minuten beetgaar. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met geschaafde amandelen en peterselie.

Ingrediënten

Bijgerecht 2-3 personen:

ongeveer 1 kg ongedopte tuinbonen
1 grote ui
5 tenen knoflook
2 chilipepers
2 el olijfolie
2 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
1 tl cayennepeper, chilipoeder of chilivlokken
400 gr gepelde tomaten (uit blik)
100 ml witte wijn
3 el geschaafde amandelen
3 el peterselie
zout en peper