Salade met geroosterde balsamico-pruimen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de pruimen en verwijder de pit. Bekleed een bakplaat of ovenschaal met bakpapier en leg hier de gehalveerde pruimen op, met de snijkant naar boven. Besprenkel met balsamico-azijn. Rooster de pruimen 20 minuten in het midden van de oven, tot ze zachter zijn en beginnen te karamelliseren. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Klop een dressing van de honing, olijfolie, citroensap, zout en peper. Meng de sla met de helft van de basilicumblaadjes en meng de dressing erdoor. Leg op een mooie schaal, schik de plakjes ham erop en verdeel de kaas erover. Leg de geroosterde pruimen er bovenop en besprenkel met nog wat lekkere olijfolie en strooi er een klein beetje zout en peper over. Strooi tot slot de pijnboompitten erover en garneer met blaadjes basilicum.

 

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

150 gr gemengde slablaadjes (bijvoorbeeld raapstelen en lollo rosso)
10 pruimen
2 el (oude) balsamicoazijn
1 el citroensap
4 el olijfolie, plus een beetje extra
1 tl honing
eventueel 4 plakken rauwe ham
50 gr pijnboompitten
100 gr mozzarella, zachte geitenkaas of fêta
15 gr basilicum
zout en peper