‘Smoky’ geroosterde zoete aardappel en pastinaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220°C. Breng ruim water in een pan aan de kook. Was de zoete aardappels en pastinaken grondig. Snijd de pastinaken in de lengte in ongeveer 6 parten. Kook ze 3 minuten, zodat ze straks in de oven tegelijk klaar zijn met de zoete aardappels. Snijd ook de zoete aardappels in de lengte in parten. Leg ze samen met de pastinaken in een ovenschaal, bestrooi met paprikapoeder en chilivlokken en sprenkel de olijfolie erover. Meng door elkaar, breng op smaak met zout en peper en rooster de groenten 30 minuten in het midden van de oven tot ze knapperig van buiten en zacht van binnen zijn.

Ingrediënten

Bijgerecht 4 personen:

500 gr pastinaken
500 gr zoete aardappel
1 tl gerookt paprikapoeder
snufje chilivlokken
2 el olijfolie
zout en peper