Chili sin carne

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Fruit de ui en knoflook tot glazig. Snijd ondertussen de paprika in stukken. Schil de zoete aardappel en snijd ook in stukjes. Voeg de komijn, koriander, kaneel, oregano, chilipoeder en het laurierblad toe en fruit 2 minuten mee. Voeg de paprika en zoete aardappel toe, schep goed door elkaar en bak 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en rode wijn toe. Breng aan de kook, dek de pan af en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Giet de bonen af en voeg toe aan de pan. Laat de chili 20 minuten, zonder deksel op de pan en onder af en toe roeren, zachtjes verder pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

500 gr paprika
600 gr zoete aardappel
1 grote ui
4 tenen knoflook
2 el olijfolie
2 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
snufje kaneel
1 laurierblad
1 el oregano
1-2 tl chilipoeder of cayennepeper
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
200 ml rode wijn, groentebouillon of water
800 gr bonen (niet uitgelekt gewicht, zoals kidneybonen en/of zwarte bonen)
zout en peper