Preipannenkoekjes

Bereidingswijze

Meng de bloem en bakpoeder in een kom. Voeg het ei en de melk toe en klop tot een glad beslag. Halveer de prei in de lengte, spoel goed af en snijd in dunne reepjes. Rasp de kaas. Voeg de prei en kaas toe aan het beslag. Breng goed op smaak met chilivlokken, zout en versgemalen peper. Verhit wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Schep 3 eetlepels van het beslag in de pan, druk voorzichtig aan, zodat je een pannenkoekje krijgt van ongeveer 10 centimeter doorsnede. Bak het pannenkoekje ongeveer 3 minuten per kant, totdat hij gaar is en rondom mooi goudbruin. Maak op deze manier meerdere pannenkoekjes in de pan of bak ze één voor één. Je zult ongeveer 8 kleine pannenkoekjes kunnen maken. Je kunt ze goed warm houden in een oven op 70°C.

Ingrediënten

Voor- of bijgerecht 4 personen:

1 kleine prei of ½ grote prei
50 gr bloem
100 ml melk
1 ei
1 tl bakpoeder
50 gr kaas
1 tl chilivlokken of cayennepeper
olijfolie
zout en peper