Groenlof-quinoasalade-met-spekjes-en-appel*

Bereidingswijze

Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat in een zeef uitlekken en iets afkoelen. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de sjalot en spekreepjes op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Blus af met de azijn en roer er 3 eetlepels olie door. Snijd de groenlof in repen. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in lange plakken. Schep in een ruime kom alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met fijngesneden bieslook of bosui. Geef er geroosterd zuurdesembrood bij. Heel mooi om deze salade te serveren met enkele eetbare bloemen, bijv. van de Oost Indische kers.

Ingrediënten

  • 150 gram quinoa
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 4 sjalotten, in dunne ringen
  • 100 gram spekreepjes
  • 600 gram groenlof, in repen gesneden
  • 1 (rode) appel
  • fijngesneden bieslook of bosui (voor garnering)
  • 2 el witte wijnazijn
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • eventueel geroosterd zuurdesembrood voor erbij
  • 150 gram quinoa 2 el extra vierge olijfolie 4 sjalotten, in dunne ringen 100 gram spekreepjes 600 gram groenlof, in repen gesneden 1 (rode) appel fijngesneden bieslook of bosui (voor garnering) 2 el witte wijnazijn 3 el extra vierge olijfolie eventueel geroosterd zuurdesembrood voor erbij