Koolrabi-komkommersalade*

Bereidingswijze

Schil de koolrabi en rasp met een grove rasp. Was de komkommer en schaaf met een fijne kaasschaaf in dunne plakjes. Rooster wat sesamzaadjes in een droge pan. Maak de dressing van yoghurt, azijn, een beetje limoensap en mosterd, proef en breng op smaak met peper en zout en eventueel iets meer mosterd. Schep de dressing door de geraspte koolrabi en meng de komkommerplakjes erdoor. Snijd de slabladeren en leg ze op een platte schaal. Schep de koolrabi- komkommersalade erop en besprenkel alles met olijfolie en limoensap. Strooi als laatste het sesamzaad erover en serveer onmiddellijk.

Ingrediënten

1 koolrabi
1 halve komkommer
2 eetlepels witte wijn azijn
100 gram Griekse yoghurt
1 flinke theelepel mosterd
enkele slabladeren
limoensap
peper en zout
1 eetlepel sesamzaad, geroosterd
2 eetlepels extra vierge olijfolie