Zoete bataatsoep met kokosmelk

Bereidingswijze

Snipper het uitje en de knoflook. Schil het stukje gember en snijd fijn. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de peper en snijd fijn. Verhit de olie in een grote, diepe (soep)pan en fruit hierin de ui, knoflook, gember en peper. Voeg de zoete bataatstukken toe als de ui glazig begint te worden en bak 5 minuten mee. Voeg dan de bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan, tot de bataat zacht is. Pureer de soep in een blender of met de staafmixer. Breng op smaak met limoensap, zout en peper. Zet de soep op een laag vuurtje en voeg de spinazie of snijbiet toe. Warm alles even goed door, tot de spinazie net begint te slinken. Serveer direct.

Ingrediënten

  • Soep voor 4 personen: 2 el olie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gember
  • sap van 1 limoen
  • desgewenst 1 rode peper
  • 800 gr zoete bataten in stukken gesneden
  • 600 ml groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • eventueel 150 gr jonge spinazie of grof gehakte snijbiet
  • zout en peper
  • Soep voor 4 personen: 2 el olie 1 ui 2 teentjes knoflook 1 cm verse gember sap van 1 limoen desgewenst 1 rode peper 800 gr zoete bataten in stukken gesneden 600 ml groentebouillon 400 ml kokosmelk eventueel 150 gr jonge spinazie of grof gehakte snijbiet zout en peper