Pita met kikkererwten en paprika

Bereidingswijze

Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet daarna de oven op 200°C. Snijd de ui in ringen en de paprika in blokjes. Giet de kikkererwten af en spoel om. Plaats de kikkererwten, ui en paprika op een bakplaat en vermeng met de olijfolie en specerijen. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de kikkererwten 30 minuten in de oven tot ze knapperig zijn en de uien en paprika zacht zijn geworden. Snijd de pitabroodjes open en besmeer de binnenkant met hummus of iets anders romigs van je keuze. Verdeel de blaadjes sla erover en schep het ovenmengsel in de broodjes. Maak naar wens af met fêta, sambal en knoflooksaus.

Ingrediënten

  • Lunchgerecht 2 personen:
  • 400 gr gekookte kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • ½ tl paprikapoeder
  • mespuntje chilivlokken
  • snufje gemalen kaneel
  • 2 handjes slamix
  • 4 el hummus, kruidenroomkaas of avocadopuree
  • eventueel fêta en/of sambal en/of knoflooksaus voor erbij
  • zout en peper
  • Lunchgerecht 2 personen: 2 pitabroodjes 400 gr gekookte kikkererwten (uit blik, niet uitgelekt gewicht) 1 rode ui 1 paprika 2 el olijfolie 1 tl gemalen komijn 1 tl gemalen koriander ½ tl paprikapoeder mespuntje chilivlokken snufje gemalen kaneel 2 handjes slamix 4 el hummus, kruidenroomkaas of avocadopuree eventueel fêta en/of sambal en/of knoflooksaus voor erbij zout en peper