Gevulde portobella met rode ui, dadel en rozemarijn*

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in waar de 2 portobella’s in passen. Pel en snipper de ui en knoflook. Ontpit de dadels en snijd ze klein. Fruit de ui en knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg de dadels en de rozemarijn toe en laat alles lekker zacht worden. Besprenkel met ahornsiroop en balsamicoazijn. Laat karamelliseren en breng op smaak met wat grof zeezout. Smeer de portobella’s in met olijfolie (boven en onderkant) en leg ze in de ovenschaal. Vul ze met het ui/dadelmengsel en laat ze in zo’n 10 tot 15 minuten in de oven goudbruin en gaar worden.

Ingrediënten

Bijgerecht, 2 personen:

2 portobella’s
klein teentje knoflook
1 rode ui
3 dadels
grof zeezout
olijfolie
¼ eetlepel rozemarijn
ahornsiroop
balsamicoazijn