Kaasfondue in pompoen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de kap van de pompoen. Snijd eventueel ook een klein stukje van de onderkant af zodat hij stevig rechtop kan staan. Schep met een lepel de pitten en draden uit de pompoen. Kwast de binnen- en buitenkant van de pompoen in met olijfolie. Strooi wat zout en peper in de holte. Plaats het kapje er weer op en leg de pompoen in een ovenschaal. Rooster de pompoen 25-30 minuten in de oven tot hij zacht begint te worden.

Rasp ondertussen de kazen. Meng de geraspte kaas met de maïzena. Snipper de sjalot en knoflook. Vul de voorgegaarde pompoen met laagjes kaas, knoflook en sjalot, witte wijn en crème fraîche. Dek de pompoen af met het kapje. Verhoog de oventemperatuur naar 200°C. Plaats de pompoen 20-25 minuten in de oven tot de pompoen gaar is en de kaas binnenin borrelt. Til de pompoen voorzichtig uit de ovenschaal en zet op een plank. Leg alle groenten en het stokbrood eromheen. Til het kapje er vanaf en dippen maar!

Ingrediënten

Hoofdgerecht 3-4 personen:

1 middelgrote pompoen
1 el olijfolie
1 el maïzena
100 gr emmentaler kaas
100 gr jonge kaas
100 gr extra belegen kaas
100 gr crème fraîche
1 teen knoflook
1 sjalot
2 el witte wijn
1 stokbrood
allerlei rauwe groenten die je in de kaasfondue kunt dippen, zoals blaadjes witlof, stengels bleekselderij, staafjes wortel, reepjes paprika, radijs en komkommer
zout en peper