Pasta met witlof en posteleinpesto*

Bereidingswijze

Dit is een recept van Vegalicious Dishes. Meng alle ingrediënten voor de pesto in de keukenmachine tot een mooie pesto. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pitjes in een droge koekenpan en laat afkoelen. Fruit daarna de ui glazig en zacht. Voeg de knoflook toe en fruit zachtjes 1 minuut mee. Voeg de in grove stukken gesneden witlof toe en roerbak even mee. Voeg tijm, sinaasappelsap en mangoazijn toe en laat het geheel zachtjes pruttelen totdat de saus ingekookt is en de witlof gaar is. Breng op smaak met zout en peper en evt. wat suiker. Kook de pasta gaar. Meng de winterpostelein pesto met de pasta en serveer met de in sinaasappelsap gesmoorde witlof en de geroosterde pitjes.  

Ingrediënten

  • Posteleinpesto, recept voor 4 personen:
  • 250 gr postelein, fijn gesneden
  • 50 -100 gr walnoten, fijngehakt
  • geraspte (vega) oude kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl olijfolie, extra vierge
  • peper en zout
  • Voor de gesmoorde witlof:
  • 3 el geroosterde pijnboompitjes en/of pompoenpitjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 4 grote struiken witlof
  • 1 teen knoflook
  • 1 el gedroogde tijm
  • sinaasappelsap, vers geperst of uit pak
  • mangoazijn (of een andere wat zoete azijn)
  • peper en zout en evt wat suiker
  • (vega) Parmezaanse kaas
  • ongeveer 250 gr speltpasta of 350 gram tarwepasta
  • Posteleinpesto, recept voor 4 personen: 250 gr postelein, fijngesneden 50-100 gr walnoten, fijngehakt geraspte (vega) oude kaas 2 teentjes knoflook 1 dl olijfolie, extra vierge peper en zout Voor de gesmoorde witlof: 3 el geroosterde pijnboompitjes en/of pompoenpitjes 1 grote ui, gesnipperd 4 grote struiken witlof 1 teen knoflook 1 el gedroogde tijm sinaasappelsap, vers geperst of uit pak mangoazijn (of een andere wat zoete azijn) peper en zout en evt wat suiker (vega) Parmezaanse kaas ongeveer 250 gr speltpasta of 350 gr tarwepasta