Aziatisch stoofvlees met paksoi

Bereidingswijze

Snijd de ui, knoflook, gember en rode peper fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een stoofpan en fruit hierin de ui, knoflook, gember en peper tot de ui glazig is. Schep het mengsel uit de pan, zet apart en veeg de pan schoon.
Snijd de runderriblappen in stukken. Doe de bloem in een kom en breng op smaak met zout en peper. Wentel het vlees door de bloem. Verhit de overgebleven eetlepel olie in de stoofpan. Bak hierin het vlees in porties rondom goudbruin. Doe al het vlees in de pan en voeg het uimengsel toe. Voeg de komijn, steranijs, rijstwijn, hoisinsaus, bouillon en honing toe. Knijp de sinaasappel uit boven de pan. Meng alles goed door elkaar en breng aan de kook. Dek de pan af en laat het vlees onder af en toe roeren ongeveer 3 uren stoven tot het mals is en uit elkaar begint te vallen. Als je vindt dat de stoofpot nog te veel vocht bevat, laat het dan even flink doorkoken zonder deksel op de pan. Voeg water toe als je juist vindt dat het geheel te droog is geworden of dreigt aan te bakken.
Snijd tot slot de witte delen van de paksoi in plakjes. Snijd de groene delen in de lengte in tweeën. Voeg de paksoi toe aan het stoofvlees, roer door, dek de pan af en kook de paksoi 5 minuutjes tot het beetgaar is. Garneer met ringetjes bosui.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

1 kg runderriblappen
2 el olie
2 el bloem
2 tenen knoflook
1 ui of grote sjalot
1 rode peper
2,5 cm gember
125 ml rijstwijn (mirin)
125 ml hoisinsaus
½ tl gemalen komijnzaad
1 steranijs
½ sinaasappel
1 tl honing
750 ml runderbouillon
1 grote paksoi (of 2 kleine)
bosui
zout en peper