Moeders favoriete groene salade

Bereidingswijze

Snijd de courgette in lange dunne plakken. Smeer ze aan alle kanten in met peperolie. Grill de courgette in een grillpan of in een toaster tot ze beetgaar zijn en mooie grillstrepen hebben. Drapeer de plakken courgette op een mooie serveerschaal. Verkruimel de geitenkaas over de warme courgette. Snijd de avocado in blokjes. Blancheer de peultjes 2 minuten, giet af en spoel daarna om met ijskoud water. Halveer de komkommer in de lengte, schep de zaadlijsten eruit en snijd de komkommer in schuine plakjes. Snijd de rode ui of bosui in zo dun mogelijke ringetjes. Verdeel alle groenten over de courgette. Schenk het citroensap erover. Maal er peper en zout naar smaak over en garneer met tuinkers, pitten en zaden. Een paar rode ringetjes van rode peper maken het helemaal af!

Ingrediënten

Salade 4 personen:

2 courgettes
2-3 el peperolie of olijfolie
1 avocado
1 handje peultjes of sugar snaps
½ komkommer
1 el citroensap
een beetje zachte geitenkaas
½ rode ui of 2 bosuitjes
½ bakje tuinkers
2 el gemengde pitten en zaden
zout en peper uit de molen
eventueel ringetjes rode peper