Boterzachte prei met doperwten

Bereidingswijze

Verwijder het donkergroene deel en het kontje van de prei. Snijd de prei in diagonale stukken van 5 centimeter. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit 1 eetlepel boter in een brede pan. Fruit hierin de knoflook 2 minuten. Voeg de prei en tijm toe en bak 3 minuten mee. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Dek de pan af en stoof de prei zachtjes in 10-15 minuten tot ze zacht en gaar is. Test dit door er met een vork in te prikken. Als deze er makkelijk doorheen glijdt is de prei zoals je het hebben wilt. Haal het deksel van de pan, draai het vuur hoog en voeg de erwten toe. Stoof ze enkele minuten mee tot het geheel goed warm is. Roer er de overige boter doorheen en breng op smaak met zout, peper en citroensap.

Ingrediënten

  • Bijgerecht 2 personen:
  • 1,5 el boter
  • 200 ml groentebouillon
  • 250 gr tuinerwten of doperwten (diepvries)
  • 3 takken tijm
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el citroensap
  • zout en peper
  • Bijgerecht 2 personen: 2 preien 1,5 el boter 200 ml groentebouillon 250 gr tuinerwten of doperwten (diepvries) 3 takken tijm 2 tenen knoflook 1 el citroensap zout en peper