Misonoedels met groenten en tofu

Bereidingswijze

Snijd de rode peper, tenen knoflook en gember fijn. Klop voor de misosaus de peper, knoflook, gember, sap van de limoen, rijstwijn, miso, mirin, sesamolie, sojasaus en honing goed door elkaar tot een gladde saus. Haal de tofu uit de verpakking en knijp overtollig vocht eruit. Snijd de tofu in stukken. Verhit 1 eetlepel olie in een wok op hoog vuur en bak hierin de tofu in 5-7 minuten rondom goudbruin. Schep uit de wok. Snijd de aubergines in stukken. Verhit de overige olie in de wok en bak de aubergines in 7-10 minuten goudbruin en gaar. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paksoi in reepjes. Voeg de misosaus, tofu en paksoi toe aan de aubergines in de wok. Breng aan de kook en warm het geheel 3-5 minuten goed door. Giet de noedels af en meng snel door het groente-tofu-misomengsel. Serveer met ringetjes lente-ui.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

500 gr aubergines
1 grote paksoi
375 gr stevige tofu
2 el zonnebloemolie
350-400 gr udon noedels
1 rode peper
2 teentjes knoflook
2 cm gember
½ limoen
2 el rijstazijn
2 volle el lichte miso
5 el mirin (Japanse rijst/kookwijn)
2 tl sesamolie
4 el sojasaus
2 tl honing
2 lente-uien in ringetjes