Gebakken aubergine met fêta

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in blokjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de knoflook en aubergine in 7-10 minuten tot ze goudbruin en zacht is. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze rondom goudbruin zijn. Hak de peterselie en zongedroogde tomaten grof. Schep de aubergine in een schaal en laat iets afkoelen. Meng dan de zongedroogde tomaten en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verkruimel de fêta erover en bestrooi met pijnboompitten. Strooi en tot slot naar wens wat chilivlokken over.

Ingrediënten

  • Bijgerecht 2 personen:
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olie
  • 8 kwarten zongedroogde tomaat
  • 100 gr fêta
  • 2 el platte peterselie
  • 25 gr pijnboompitten
  • eventueel chilivlokken
  • zout en peper
  • Bijgerecht 2 personen: 250 gr aubergines 1 teen knoflook 1 el olie 8 kwarten zongedroogde tomaat 100 gr fêta 2 el platte peterselie 25 gr pijnboompitten eventueel chilivlokken zout en peper