Meiraapsalade*

Bereidingswijze

Dit is een recept van abonnee Jannita. Was de meiraap goed en snij een plakje van de boven- en onderkant. Snijd de meiraap doormidden en vervolgens in dunne plakjes. Was de appels, snij doormidden en verwijder het klokhuis met een mes. Snijd de appel in dunne plakjes. Meng appel en meiraap in een kom. Meng de ingrediënten voor de dressing in een klein kommetje en schep door de salade. Verdeel de salade over twee borden als je dit gerecht als lunch wilt eten. Eet je de salade met meer personen als bijgerecht, laat dan lekker in de schaal liggen. Hak de noten grof en strooi over de salade. Snijd de bosui in ringen en strooi over de salade.

Ingrediënten

Lunch voor 2 personen of bijgerecht voor ongeveer 4 personen:

500 gram meiraap
2 appels
60 gram gemengde noten, ongezouten
versgemalen peper
1 bosui

Dressing:

2 el yoghurt
1 el mayonaise
1 el bieslook
½ tl peper