Bloemkool met tomaten uit de oven

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Doe ze in een ovenschaal en meng er de paprikapoeder en twee eetlepels olijfolie door. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de bloemkool 15 minuten in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de tomaten en knoflook in stukjes. Meng de witte wijn, 2 eetlepels olijfolie en oregano erdoor. Breng op smaak. Verdeel na 15 minuten het tomatenmengsel tussen en rondom de bloemkool. Rooster de bloemkool en tomaten 25-30 minuten in de oven. Druk met een vork de tomatenstukjes wat kapot zodat een grove saus ontstaat. Hak de olijven grof. Meng de olijven en kappertjes door de tomatensaus. Bestrooi de schotel met Parmezaanse kaas en broodkruim. Rooster nog 15 minuten in de oven tot de bovenkant knapperig is en de bloemkool beetgaar. Verdeel voor het serveren blaadjes basilicum over de schotel.

Ingrediënten

  • Flink bijgerecht of lichte avondmaaltijd 4 personen: 1 grote bloemkool
  • 600 gr tomaten
  • 4 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 4 el witte wijn
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 el broodkruim of paneermeel
  • 3 el zwarte olijven
  • 3 el kappertjes
  • 10 gr basilicum
  • zout en peper
  • Flink bijgerecht of lichte avondmaaltijd 4 personen: 1 grote bloemkool 600 gr tomaten 4 tenen knoflook 4 el olijfolie 1 tl paprikapoeder 1 tl gedroogde oregano 4 el witte wijn 3 el geraspte Parmezaanse kaas 3 el broodkruim of paneermeel 3 el zwarte olijven 3 el kappertjes 10 gr basilicum zout en peper