Geroosterde bloemkool met kruidenparelgort

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 210°C. Bereid de parelgort volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de bloemkool in (kleine) roosjes en snijd de steel in stukken. Doe ze met 2 eetlepels olijfolie, chilivlokken, zout en peper in een ovenschaal. Meng door elkaar. Rooster de bloemkool 20 minuten in de oven.
Hak ondertussen de groene kruiden en snipper de sjalot fijn. Giet de beetgare parelgort af. Meng de kruiden (houd een klein beetje apart voor de garnering), sjalot, mosterd en 2 eetlepels olijfolie door de warme parelgort. Breng op smaak met zout en peper.
Hak de amandelen grof. Doe de kappertjes en amandelen na 20 minuten bij de bloemkool in de ovenschaal. Knijp de citroen erboven uit. Rooster het geheel nog 15 minuten, tot de bloemkool beetgaar is en goudbruine kantjes heeft. Serveer de lauwwarme parelgortsalade met de geroosterde, knapperige bloemkool, kappertjes en amandelen erop. Schenk er tot slot een klein beetje olijfolie over en garneer met wat groene kruiden.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 2 personen:

120 gr parelgort of parelspelt
1 bloemkool
4 el olijfolie
3 el kappertjes
een handje blanke amandelen
eventueel een snufje chilivlokken
40 gr groene kruiden (zoals peterselie, dille, koriander)
1 sjalot
2 tl grove mosterd
½ citroen
zout en peper