Poké bowl met bietjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de bietjes en pak elk bietje in met aluminiumfolie. Pof de bieten 1 uur in de oven. Kook ondertussen de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer, als de sushirijst klaar is, de rijstazijn en suiker erdoor en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd de wortel julienne (in luciferdunne reepjes). Snijd de komkommer, lente-ui en rode peper in dunne plakjes. Doe de komkommer in een schaaltje en giet de sojasaus erover. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado in plakjes en sprenkel er limoensap over. Pel de gepofte bietjes. Snijd de bietjes in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Meng de olijfolie erdoor, zodat het mooi gaat glanzen, net als vis. Bouw nu je poké bowl op. Doe onderin een kom de sushirijst. Verdeel alle groenten, zeewiersalade, gember en wasabipasta in groepjes over de rijst. Strooi tot slot de sesamzaadjes erover.

Ingrediënten

Licht hoofdgerecht 2 personen:

200 gr sushirijst
1 el rijstazijn
½ el kristalsuiker
400 gr chioggiabietjes
1,5 el olijfolie
1 el sojasaus
1 el limoensap
1 wortel
½ komkommer
1 avocado
1 lente-ui
½ rode peper
250 gr zeewiersalade (kant-en-klaar)
2 el ingelegde gember (sushigember)
1 tl wasabipasta
1 el sesamzaad (zwart, wit, of gemengd)