Pasta met pittige palmkool-tomatensaus

Bereidingswijze

Snipper de ui, knoflook en peper. Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit de olie in een pan. Fruit de ui, knoflook, rode peper en ansjovis tot de ui glazig is. Voeg de tomatenpuree toe en fruit enkele minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Breng op smaak en laat 10 minuten pruttelen tot het wat ingedikt is. Snijd ondertussen de palmkool in dunne reepjes. Voeg de palmkool toe aan de tomatensaus en laat nog 3-5 minuten zachtjes pruttelen tot de palmkool zachter is. Giet de pasta af en roer het door de palmkool-tomatensaus. Serveer direct. Serveer naar wens met pijnboompitten, Parmezaanse kaas of mozzarella erover.

Ingrediënten

  • Hoofdgerecht 4 personen 400 gr pasta
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 ansjovisfilets (uit blik)
  • 1 rode peper
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 bos palmkool
  • zout en peper
  • Hoofdgerecht 4 personen: 400 gr pasta 2 el olijfolie 1 ui 2 tenen knoflook 2 ansjovisfilets (uit blik) 1 rode peper 2 el tomatenpuree 400 gr tomatenblokjes (uit blik) 1 bos palmkool zout en peper