Gepofte zoete bataat met snelle bonenchili

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210°C. Pak elke zoete bataat in met aluminiumfolie. Pof de bataten 35-40 minuten in de oven, tot je er met een vork gemakkelijk in kunt prikken.
Maak ondertussen je snelle bonenchili. Snipper de ui, knoflook en peper. Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en peper tot de ui glazig is. Voeg de specerijen toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat 3 minuten pruttelen. Giet de bonen af en voeg ze toe aan de pan. Breng aan de kook een laat 10 minuten zachtjes pruttelen, tot het iets ingedikt is en de smaken met elkaar vermengd zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Haal de bataten uit de oven en verwijder het aluminiumfolie. Snijd de bataten in de lengte in en vouw ze voorzichtig een beetje open. Verdeel over de borden. Schep de bonenchili in de zoete bataten, garneer met wat verse kruiden en serveer. Geef de overige chili er los bij.

Ingrediënten

  • Hoofdgerecht 2 personen:
  • 1 el olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 2 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 400 gr gemengde bonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht)
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl korianderpoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • peterselie of koriander
  • zout en peper
  • Hoofdgerecht 2 personen: 4 middelgrote of 6 kleinere zoete bataten 1 el olijfolie 1 kleine ui 2 teentje knoflook 1 rode peper 400 gr gemengde bonen (uit blik, niet uitgelekt gewicht) 400 gr tomatenblokjes (uit blik) 1 tl komijnpoeder ½ tl korianderpoeder ½ tl paprikapoeder peterselie of koriander zout en peper